torstai 14. maaliskuuta 2013

Oppitunnilla

 
Otan tabletin mukaan omalle oppitunnilleni, vain todetakseni sen lopuksi että tabletti ei ole liikahtanutkaan. Opetuksen tahti oli niin nopea, että minulle ei olisi tullut mieleenkään alkaa edes hakemaan tablettia laukusta. Onko minusta siis tullut hidas, vai opetuksen tahdista huimaa?

Tekniikka täytyy kyllä olla mobiilioppimisessa hallussa, muuten opetustunnilla aika menee tosiaan laitteen kanssa pelaamiseen. Kirjoitan kotitehtävät kuitenkin laitteen kalenteriin. Mietin kyllä samalla, että mitenkäs nämä kalenterikohteen synkronisoidaan muiden kalenterien kanssa. Siinä sitten seuraava pulma.

Keskustelemme tableteista opiskelutovereiden kanssa kahvipöydässä. Mitä hyvää ja mitä huonoa on eri malleissa. Keskustelun lopputuloksena on, että kaikissa on jotakin hyvää ja jotakin huonoa.

Selaan illalla eri sovelluksia ja pidän hyvänä asiana koneesta löytyvää täysversiota Office-paketista. löytyy paljon muutakin hyvää ja olen ihan tykästynyt uuteen käyttöliittymään. Vanhan työpöydänkin saa koneessa esille, jos alkaa tämä uusi tuntua hankalalta käyttää. Ovat sitten täysin erillisiä systeemeitä jostakin syystä, eivätkä tunnu keskustelevan keskenään. Koneessa näyttäisi olevan täysin kaksi eri käyttöliittymää. Minua ei haitanne, mutta normikäyttäjä voi olla ymmällään. Ainoa hukassa oleva asia on tosiaan Käynnistä–Pallukka, sitä jotenkin kaipaa.


Liitäntöjä tässä mallissa on riittävästi, eikä tehokaan lopu ihan heti kesken. Ajattelen imuroida työkalut videoneuvottelun käyttöön. Täytyypä testata lähiaikoina sen toimivuutta, vaikka kollegan Kimmon kanssa.

Näpyköistä vasemmalta oikealle: kuuloke-microfoniliitäntä, virtapainike, näytön kääntö ja Usb –liitäntä.

Luen myöhemmin iltasella, että Windows 8 –löytyy lisäsovellus, jolla saa sen käynnistä –painikkeen ja valikon käyttöönsä. Ei tosin ole Microsoftin tarjoama. Selaan lisäksi Facebookia ja tykkään Microsoftin Facebook-sivusta, vaikka en todella siitä tykkääkään. Mitä ihmeessä ovatkin ajatelleet ottaessaan Michael Monroen sinne esikuvakseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti