maanantai 10. kesäkuuta 2013

Skydrive käyttöön


 
Tutustuin Windowsin pilvipalveluun Skydriveen. Windows tablettiin olin valmiiksi luonut itselleni käyttäjätilikseni Microsoftin tilin, jonka jälkeen asentelin Skydriven työpöytäsovellutuksen kotosalla sijaitsevaan Pc- koneeseen.  Latasin muutamia Wordin tiedostoja koemielessä pilvipalveluun ja ajattelin seuraavana päivänä katsahtaa niitä työmaallani.

Työpaikalla ei ole ohjelmien asennusoikeuksia työntekijöillä, joten työpöytäsovellutusta en sinne asentanut, vaan tarkastelin tiedostoja internetin kautta. Palveluun pääsee kuitenkin sisälle kirjautumalla omilla tunnareillaan osoitteeseen https://login.live.com/

Yllätykseni oli kovin suuri, kun katselin tuota Skydriven sisältöä ja pääsin selaamaan internetin kautta kotona sijaitsevan tietokoneeni koko sisällön. Palvelu ei siis hämäänny palomuureista tippaakaan.

Tästä pilvitallennustilasta on todellakin liikkuvassa työssä hyötyä. Tiedostoja on palveluun helppo ladata ja Office2013 -versiossa on esimerkiksi jo vaihtoehtoisena tallennuspaikkanakin suoraan tuo Skydrive. Lisäksi Skydriven avulla voit luoda Office-tiedostoja ns. webapps-sovellutusten avulla.
 
Jossakin vaiheessa oli samaan tiliin liitettyjen tietokoneiden määrä rajoitettu 5 kappaleeseen (tästä en nyt sitten ihan varma ole, onko rajoitus enää voimassa).

Ajattelin kuitenkin lukea aiheesta muutaman ohjeartikkelin ja jakaa tuon pikaohjeen täällä blogissani. Ei tule sitten niin yllättynyttä oloa, jos sen pikaisesti jaksaa lukea lävitse.
Tässä sitä tulee:

  • Skydrive on ilmainen pilvitallennustila (7Gt) , joka mahdollistaa tiedostojen jakamisen verkon välityksellä.
  • Hanki ensin Window liveId-tunnus, jonka saa ilmaiseksi esim. osoitteesta: https://login.live.com/
  • Olemassa olevaa sähköpostiosoitetta voi käyttää rekisteröinnissä hyväkseen, uutta ei ole välttämätöntä luoda.
Jos omistat tosiaan esim. Windows8 tablet -tietokoneen, niin järkevintä on alun perin luoda käyttäjätili tablettiin tällä Windows liveId- tunnuksella, jonka jälkeen Skydrive toimii koneellasi ilman erillistä kirjautumista palveluun.

  • Asenna sen jälkeen työpöytäsovellus Skydrivesta tietokoneisiin, joiden tiedostoja haluat jakaa ja synkronoida pilvipalvelun kautta. Huomaa, että Skydriven kautta voit asettaa näkyviin tietokoneilta myös muita tiedostoja ja kansioita, vaikkapa selattavaksi koko tietokoneen sisällön.
  • Skydriven työpöytäsovelluksen latauksen löydät vaikkapa seuraavasta: http://bit.ly/157JfEZ
Asennuksen jälkeen voit käydä Pc:llä Skydriven asetuksissa määrittelemässä, mitä tallennuspaikkoja näytetään.
  • Napsauta tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevalla ilmoitusalueella SkyDrive- kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asetukset. Laita valintamerkki kohtaan Haluan hakea kaikki tämän tietokoneen tiedostot SkyDrivellä.

(Jos Skydriven pilvikuvake ei ole näkyvissä valitse ensin Näytä piilotetut kuvakkeet).
Sovellutuksen avulla pystyy näin ollen löytämään ja avaamaan kaikkien Skydriveen liitettyjen tietokoneen tiedostoja, tiedostojen siirto tai tallennus koneelta toiselle ei sen kautta onnistu.

Ohjeita ja vinkkejä löytyy hyvin Microsoftin sivustolta http://bit.ly/12eTVmD, monenmoista blogikirjoitusta ja ohjeartikkelia lisää löytyy laittamalla Skydriven hakusanaksi Googleen.
 
Tämä muutoin tuntuu muutaman viikon käytön jälkeen hyvältä ja hyödylliseltä työkalulta!
 
 
 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti